Category Archives: Letersi

Romani,poezi,novela,publicistike etj

Zbulohet pas 30 vjetësh autori i këngës te filmi “Tomka dhe shokët e tij”

INTERVISTË/Flet Bajazit Cahani, shkrimtari dhe poeti i njohur i letërsisë shqipe

Tiranë, 5 Shkurt 2012 NOA/ Agime Kastrati – E ka shkruar me shumë dashuri, madje ka marrë shkas nga lagjja ku ai u lind e u rrit, nga shokët e tij të fëmijërisë. Ka pas raste që e ka kënduar dhe vetë bashkë Continue reading

Nuri Dragoj: Ja kush janë shkrimtarët që dëshmuan në gjyq kundër Trebeshinës

Zoti Dragoj, çfarë ju ka mbetur në mendje gjatë gërmimeve tuaja në Arkiv, apo nga takimet për Trebeshinën? Më ka mbetur në mendje, rrëfimi i djalit të tij, në kohën kur Trebeshinën e lidhur me zinxhirë, e zbritën nga autoburgu. Dhe këpucët e tij ishin të vjetruara, të mykura, e pa lidhëse, krejtësisht  të dala jashtë përdorimit. Trebeshinën e prisnin brenda sallës së gjyqit, prokurorët e gjykatësit, së bashku me taborin e shkrimtarëve që dëshmuan kundër tij. Continue reading

Koha e pamjaftueshme e Helena Kadare, nuk mund të kthehet në një kohë të tepërt për shqiptarët

Nga Sali LEKAKur pritej një ngjarje e madhe kulturore siç është Panairi i Librit të kthehej në një sallon të qarkullimit të elitave letrare, të letërsisë më të arrirë të botuar gjatë vitit 2010- 2011, të autorëve të ndaluar nga regjimi komunist, për arsye të kualitetit të lartë estetik Continue reading

Fallxhorë dhe psikologë interpretojnë “Kurbanin” e Ramës

Kur një politikan shkruan një libër do të thotë se është në fundin e karrierës së tij dhe pritet të shkojë në azil? Continue reading

Libri i Bombajt, një histori përdhunimesh, orgjish e perversitetesh me protagonist Stresin

Libri i Bombajt shokon  me skenat e dhunës dhe seksit në grup. Si të mos bëhesh një adoleshente si Ambla (15-vjeçarja e ngjarjes së Leonardit dhe Stresit). Kur realiteti ka shumë për të rrëfyer, Continue reading