Daily Archives: January 30, 2012

29 janar 1886/Dita kur lindi ‘Benz’ ose më mirë, makina

Historia e automjetit modern nis më 29 janar 1886. Në këtë ditë, inxhinieri Karl Benz nga Manhajmi regjistroi patentën për makinën e vet me motor. Është një mjet me tri rrota, i pajisur me një motor me djegie të brendshme. Kjo makinë ka një fuqi prej 0.8 kuaj fuqi, ndizet me manivelë dhe arrin një shpejtësi maksimale prej 18 km/h. Thuajse në të njëjtën kohë Continue reading

Eranda Libohova: “Pak zhurmë për publicitet”

E veçantë me personalitetin e saj artistik, me një zë të admirueshëm, por e papërfillur nga shtypi dhe lajmet rozë, të cilat nuk e kanë përfillur këngëtaren, ndoshta sepse nuk përbën efektin që zakonisht këngëtaret kanë tek publiku. Continue reading

Rinia gjermane nuk di asgjë për Holokaustin

Indira Valeeva

Më 27 janar në mbarë botën për herë të shtatë kremtohet Dita Ndërkombëtare e Përkujtimit të viktimave të Holokaustit. Kjo datë përkujtimore u themelua në vitin 2005 nga Asambleja e Përgjithshme e OKB-së: pikërisht Continue reading