Daily Archives: January 19, 2012

Demokracia në rresht!

Në Shqipëri kemi 122 parti politike, rreth 1800 organizata joqeveritare, 28 media të përditshme, kemi 6 parti parlamentare, 140 deputetë, 14 ministra dhe rreth 1214 zyrtarë të lartë ekzekutiv në pushtet qëndror e lokal. Kemi zgjedhje parlamentare e lokale çdo 4 vjet dhe zgjedhje presidenciale çdo 5 vjet. Për një vend me 2.8 milion banorë (sipas INSTAT) dhe 1.1 milionë emigrantë, – ky bilanc formal duket se shpreh një standard të lartë demokracie. Continue reading

Meta puth gazetarin e TCH: Kam video për Edi Ramën

TIRANË – Deklaratë surprizë e kryetarit të LSI, Ilir Meta dy ditë pasi Gjykata e Lartë e shpalli të pafajshëm. Në një prononcim për gazetarët, Meta ka kërkuar që drejtori i emisionit “Fiks Fare” Filip Çakuli, t’i vërë në dispozicion vetëm dy minuta kohë në emission për të publikuar një video, e cila sipas tij, rrëzon “merakun” që kryesocialisti Rama ka për presionin ndaj drejtësisë. Continue reading