Daily Archives: November 28, 2011

Nuri Dragoj: Ja kush janë shkrimtarët që dëshmuan në gjyq kundër Trebeshinës

Zoti Dragoj, çfarë ju ka mbetur në mendje gjatë gërmimeve tuaja në Arkiv, apo nga takimet për Trebeshinën? Më ka mbetur në mendje, rrëfimi i djalit të tij, në kohën kur Trebeshinën e lidhur me zinxhirë, e zbritën nga autoburgu. Dhe këpucët e tij ishin të vjetruara, të mykura, e pa lidhëse, krejtësisht  të dala jashtë përdorimit. Trebeshinën e prisnin brenda sallës së gjyqit, prokurorët e gjykatësit, së bashku me taborin e shkrimtarëve që dëshmuan kundër tij. Continue reading