Monthly Archives: November 2011

Nuri Dragoj: Ja kush janë shkrimtarët që dëshmuan në gjyq kundër Trebeshinës

Zoti Dragoj, çfarë ju ka mbetur në mendje gjatë gërmimeve tuaja në Arkiv, apo nga takimet për Trebeshinën? Më ka mbetur në mendje, rrëfimi i djalit të tij, në kohën kur Trebeshinën e lidhur me zinxhirë, e zbritën nga autoburgu. Dhe këpucët e tij ishin të vjetruara, të mykura, e pa lidhëse, krejtësisht  të dala jashtë përdorimit. Trebeshinën e prisnin brenda sallës së gjyqit, prokurorët e gjykatësit, së bashku me taborin e shkrimtarëve që dëshmuan kundër tij. Continue reading

Boterori 2014/ Percaktohen ndeshjet per Kombetaren e Shqiperise

U hodh sot ne Zvicer shorti per eleminatoret e Boterorit 2014, te cilat do te startojne ne shtator te vitit te ardhshem. Shqiperia ndodhet ne grupin E bashke me Norvegjine, Sllovenine, Zvicren, Qipron dhe Islanden, kundershtare qe deri diku mund te konsiderohen te pranueshem persa i perket emrit. Continue reading

Martini në mediat lokale: Shaba po shkatërron Vllazninë

Edi Martini, ish-futbollisti i talentuar, kampion me ekipin e Vllaznisë dhe ish-trajneri i kësaj skuadre ka hedhur një lum akuzash në drejtim të administratorit të skuadrës shkodrane, Kujtim Shaba. Martini nuk ka ngurruar ta quajë Shabën si personi që po shkatërron skuadrën e Vllaznisë, duke e konsideruar administratorin si personin që ka larguar Continue reading

Koha e pamjaftueshme e Helena Kadare, nuk mund të kthehet në një kohë të tepërt për shqiptarët

Nga Sali LEKAKur pritej një ngjarje e madhe kulturore siç është Panairi i Librit të kthehej në një sallon të qarkullimit të elitave letrare, të letërsisë më të arrirë të botuar gjatë vitit 2010- 2011, të autorëve të ndaluar nga regjimi komunist, për arsye të kualitetit të lartë estetik Continue reading

Përse është kaq e vështirë të ndalohet NPD?

 

Flamuj me logon e NPD-së.

Seria e vrasjeve nga ekstremistë të djathtë është bërë shkak që qeveria gjermane të synojë sërish ndalimin e partisë NPD, të klasifikuar si ekstremiste e djathtë. Por të ndalosh një parti në Gjermani është e vështirë. Continue reading