Daily Archives: October 9, 2011

Ekskluzive / Intervista që Ramiz Alia la amanet t’i botohej pas vdekjes (Pj.2) Gjeke Marinaj

Gjokë Marinaj

“…Këtë intervistë me ish-presidentin e Shqipërisë z.Ramiz Alia e kam bërë vite më parë. E kam pas urryer me të gjithë pasionin e shpirtit sistemin e tij komunist. Per rrjedhim edhe atë që  doli në krye  të atij sistemi pasi vdiq Enver Hoxha. Të gjitha hallet e jetës më dukej se i kishin rrënjët në grushtet e shtrënguara fort të sistemit të tij. Sot, njëzet vjet më vonë, edukimi shkollor më ka ndihmuar të shikoj përtej vuajtjeve të mia personale, përtej këndvështrimit të ngushë të gjykimit të çështjeve të mëdha, – shkruan në letrën shoqëruese dërguar Shekullit,  poeti dhe përkthyesi Gjekë Marinaj. Zoti Marinaj, ish-i arratisur politik gjatë diktaturës, është aktualisht profesor në Universitetin e  Dallasit në SHBA. Continue reading