Al Kaeda në Jemen. Vritet predikuesi Al- Awlaki

Image Forcat e Jemenit e kanë vrarë Anvar al-Awlakin, një predikues radikal mysliman, të lindur në SHBA dhe të  lidhur me krahun e Al-Kaidës në Jemen. Ministria e Mbrojtjes e Jemenit ka njofutar se Al-Awlaki ishte vrarë së bashku me disa nga mbështetësit  e tij megjithatë ende mungojnë detajet mbi sulmin ku ai ka mbetur i vrarë.
Burime të sigurimit  flasin për një sulm ajror megjithatë të dhënat nuk konfirmohen zyrtarisht.  Ai ishte i implikuar në përpjekjen e dështuar për sulm me bombë në një aeroplan amerikan në vitin 2009 në gadishullin arabik. Shtetet e bashkuara e kishin  shpallur atë “terrorist global”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s